Mazlumder Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik, Kürt sorununun çözümüne yönelik atılan adımları desteklediğini ifade ederek, "Hükümetin sürecin şiddetten arınması için verdiği mücadeleyi önemsiyoruz. Bu kapsamda yapılacak olan reformlara da her türlü destek vermeye hazır olduğumuzu deklare ediyoruz." dedi.
işte basın açıklamasının tam metni:
Silahlar susmalı, insanlar konuşmalı
Yıllardır yaşanan Kürt sorunun çözümüne yönelik atılan adımları destekliyor, sürece destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Hükümetin sürecin şiddetten arınması için verdiği mücadeleyi yürekten destekliyoruz. Bu kapsamda yapılacak olan reformlara da her türlü destek vermeye hazır olduğumuzu deklare ediyoruz.
Unutulmamalıdır ki çözüm empati ve beklentilerin tüm yönleriyle görünmesiyle sağlanır. Öneriler ve beklentiler tartışıldığı sürece çözüme giden yol açılır. Kürt sorununun şiddetten arındırılması için silahlar susmalı, insanlar konuşmalıdır. Silahlar konuştuğunda öneri sunanların da, çözüm için çaba sarf edenlerin de sesi kısılıyor. Artık demokratik normlar devreye girmeli, başlayan olumlu sürecin kesintiye uğramaması için herkes sorumluluk almalıdır.
Barış umuduyla çıkılan yolun önündeki mayınların temizlenerek sürecin önünün açılmasını talep ediyoruz. Daha önce yaşanan deneyimlerden ders alınarak provokasyon girişimlerinin boşa çıkartılması için de el birliği ile sağduyulu hareket edilmesini bekliyoruz.