
Bomba, Diyarbakır halkı başta olmak üzere ülkede ki huzur ve barış ortamına karşı bırakılmıştır. Bizler aşağıda isimleri bildirilen Sivil toplum örgütleri olarak; Yaşam ve güvenlik hakkını ihlal eden bu bombalama eylemini esefle kınıyoruz.
BASINA VE KAMUOYUNA
13 Eylül 2006, Diyarbakır
12.09.2006 tarihinde saat 21.15 civarında İlimiz Bağlar semti Koşuyolu parkı yakınında kaldırım üzerine konan bombanın patlatılması üzerine 10 vatandaşımız vefat etmiş, 15 vatandaşımızda yaralanmıştır.
Olay esnasında ölenlerin tümünün sivil, ölenlerin önemli oranda da çocuk olması, bombanın konulduğu yerde o saat itibariyle Koşuyolu parkından dönen sivil ailelerin hedef alınması, provokasyonun boyutları ile verilmek istenen mesajların gayri insaniliğini göstermektedir.
Bomba, Diyarbakır halkı başta olmak üzere ülkede ki huzur ve barış ortamına karşı bırakılmıştır. Bizler aşağıda isimleri bildirilen Sivil toplum örgütleri olarak; Yaşam ve güvenlik hakkını ihlal eden bu bombalama eylemini esefle kınıyoruz.
Haksız yere bir insanın öldürülmesini dünyadaki tüm insanların öldürülmesi olarak değerlendiren bizler, eylemi yapanları da kim olursa olsun kınamaktayız.
Huzur ortamına karşı yapılmış bu çirkin eylem, kan ve şiddetten beslenenlerin, karanlık odakların işi olarak karşımıza çıkmaktadır.
Kürt sorunun çatışmalarla derinleşmesini ve çözümsüzlüğünü isteyen, çatışmaları körüklemek ve buradan siyasi ve mali çıkar ile rant sağlamak isteyenlerin amaçlarına ulaşamaması için elimizden geleni hep birlikte yapmalıyız.
Özellikle Barış inisiyatifleri ve DTP tarafından, PKK örgütüne karşı ateşkes çağrılarının yapıldığı ve ateşkes beklentilerinin arttığı bir zamanda Diyarbakırlı sivillere karşı gerçekleştirilen bu kanlı eylem zamanlaması itibariyle provokasyon niteliğinde bir fiildir.
Halkımızın provokasyonlara gelmemesini, karanlık odakların emellerine ulaşmamaları için halkımızı sağduyulu davranmaya çağırmaktayız.
Ölenlere Allah?tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileklerimizi sunar yaralılara da acil şifalar dileriz.
HU-DER, TEK-DER, GÖNÜL KÖPRÜSÜ-DERNEĞİ, MAZLUMDER, ANADOLU-GENÇLİK DERNEĞİ, MEMUR-SEN VE BİLEŞENLERİ, ÖZGÜR-DER, İHYA-DER, AY-DER, HAYIR KAPISI DERNEĞİ, GÜNGİAD, İSLAM-DER, HAK-YAD, BEYZA-DER