Bu olay, çözümü adına halen yeterli bir iradenin ortaya konamadığı ve somut adımların atılamadığı Kürt sorununda çözüm adına gecikilen her günün, herkes için nasıl da telafisi imkânsız yaralara sebep olduğunu bir kez daha göstermiştir.
Öte yandan farklı kaynaklardan alınan bilgiler, olayın meydana gelişi tarzı hususunda akla soru işaretleri getirmektedir. Nitekim bir açıklamada asker ve örgüt üyelerinin örgüt tarafından atılan el bombalarının çıkardığı yangında yaşamlarını yitirdikleri ifade edilirken bir diğerinde koruculara dayandırılan haberlerde ise 1 askerin ölümünden sonra bölgeye gelen uçaklarca yapılan bombardıman neticesinde diğer can kayıplarının yaşandığını ileri sürülmektedir. Dolayısıyla olay özü itibariyle raporlanmaya muhtaç görünmektedir.
Olayın sıcaklığı, bölgede devam ettiği bildirilen arama tarama faaliyetleri ile kısmi yangınlar nedeniyle şu an için bizzat tespit ile raporlama imkânı mevcut değildir. Ancak MAZLUMDER olarak olayın takipçisi olacağımızı, özellikle gerçekleşme zamanı itibariyle manidar olan bu olayın benzerlerinin yaşanmaması için sorumluluk sahibi herkesi şiddet ve operasyonlara başvurmadan bir an önce Kürt sorunun çözüm için diyalog çabalarını artırmaya ve somut adımlar atmaya davet ettiğimizi bildiririz.
MAZLUMDER Diyarbakır Şube Başk.
Av. Abdurrahim AY