Değerli basın mensupları
Mazlum der Malatya şubesi olarak çalışmak amacıyla, farklı yerlerden ilimize gelen mevsimlik işçilerin süregelen çeşitli sıkıntılarını kamuoyu ile paylaşmak, bununla birlikte yetkili kişi ve mercilerin dikkatini bu konuya çekmek üzere toplanmış bulunuyoruz.
Malum olduğu üzere farklı yerleşim yerlerinden, geçimini temin etmek maksadıyla ilimize gelen insanların birçok problemi bulunmaktadır. Bu problemlerin en önceliklisi ise bu barınma sorunudur. Çalıştıkları saha itibariyle gelir düzeyleri yeterli olamayan bu insanlar uygun yerlerde ve şartlarda barınamamaktadır. Temel insan haklarından biri olan barınma ihtiyacını da, uygun olmayan mekanlarda kendileri karşılamaya çalışmaktadırlar. Bu da haliyle farklı sıkıntıları beraberinde getirmektedir.
Mazlumder Malatya şubesi olarak bu temel insani ihtiyacın giderilip, hem şehrimize hem de insan vicdanına yakışmayan bu olumsuzluğun bir an önce giderilmesi için başta yetkililer olmak üzere tüm tarafları duyarlı olmaya ve sorunun çözümüne katkı sağlamaya davet ediyoruz.
Basına ve kamuoyuna duyurulur.
ALİ SEYDİ GENÇ
MAZLUM DER ÜYESİ