Hukukun en tepesinde ki isimlerin parti kapatmama kararını
açıklarken yaptığı itiraflar yeni bir Anayasa´ya ihtiyaç olduğunu göstermiştir.
Yeni bir Anayasa olmadan hukuk birtakım zorlama kararlar vermeye devam edecektir. Yeni Anayasa da seçim yasası,
siyasi parti yasaları ve temel hak ve özgürlükler, ifade özürlüğü yeniden
düzenlenmelidir. Ülkede iç barışı sağlayacak
yeni bir düzenleme yapılmalıdır ve başörtüsü sorunu her alanda
çözülmelidir.Yeni anayasa yapılmaz ise mevcut Anayasa ile yola devam edersek ne başörtüsü yasağı gibi saçma bir yasağın altından ne ergenekon tarzı yapılanmaların üstesinden gelinebilir. Belli bir alan dışında var olmalarına tahammül edemeyen, bunun için her türlü engel üreten sistemlerin artık tahammül edilemez bir noktaya gelmiştir. Her köşe başında karşımıza çıkan bu yasak, akılları ve vicdanları kırılma noktasına getirmiştir. Artık yeter diyoruz; bu ülkede yapılan bin bir çeşit hukuksuzluğa göz yummayacağız. Bu deveyi gütmeyeceğiz, bu diyardan da gitmeyeceğiz!
Türkiye de temel haklar alanında yaşanan ihlallere her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Yaşam için iş aş peşinde koşan insanlarımızın mağduriyetlerini bir takım firmaların da istismar ettiği görülüyor. Tuzla da bu hafta da yaşanan iş kazası adı altındaki cinayetlerin sona ermesini ve bu konudada meclis araştırma komisyonunu tekrar göreve davet ederken hükümetin etkin acil önlem ve tedbir alması gerektiğini ifade ediyoruz.
Bugüne kadar ABD` nin yayılmacı emperyalist politikalarına karşı durduk ve bu meydandan ABD` ye yaptığı katliamları durdurması için çağrıda bulunduk ve tepkimizi ortaya koyduk. Bugün Rusya`nın Gürcistan da yaptığı sivil katliamları kınıyoruz ve Gürcistan`ında özerk bölgelerde ki işgalini sonlandırması gerektiğini belirtiyoruz. Dünya ya bu vahşet ve kanı yaşatmaya kimsenin hakkı yoktur. Hayatını kaybeden binlerce sivilin sorumluluğu da hak ve adalet savunucularının üzerindedir. Adalet, barış ve huzurun hakim olduğu bir dünya dileğiyle..
MAZLUMDER Kocaeli Şube Adına
Mehtap DEMİR