BASINA VE KAMUOYUNA:
Yüz yılı aşkın bir süredir tüm dünyada emekçi kesimin; adaletsiz ücret politikalarına, emperyalist anlayışa ve çalışma koşullarına karşı mücadelesinin sembolü haline gelen 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMINI, onur kırıcı ücret politikaları, çalışma koşullarının ağırlığı ve emeğin sömürüsünün halen devam ettiği bir ortamda bu gün tekrar kutlamaktayız.
Yaşadığımız coğrafyada ve ülkede, çalışma koşullarının halen bir standarda kavuşturulmadığı, özellikle sosyal güvencesiz çalıştırılmanın çok yoğun olarak devam ettiği ve açlık sınırının altında bir asgari ücret politikasının benimsendiğine üzülerek şahit olmaktayız.
İnsan onurunun yüceltilmesi; emeğin karşılığının alındığı, insana yakışır bir çalışma ortamının sağlandığı, emekçinin ve ailesinin çalışmasından ve yaşamından memnun olduğu bir çalışma hayatı politikasıyla mümkün olabilir. Bu politika; toplumsal barışın, aile içi barışın ve bireyler arasındaki barışın da temeli olacaktır.
Geçmiş yıllarda emekçi halkımızın bu adaletsiz koşullara karşı sesini yükseltme çabalarına anti demokratik müdahaleler gerçekleşmiş ve acı tablolarla karşılaşılmıştır. Ancak gelinen süreçte emekçi halkın onurlu mücadelesi neticesinde 1MAYIS İşçi Bayramı olarak kabul edilmiş ve nispeten olumlu bir hava içerisinde kutlanmaya başlanmıştır. Bu bayramın da barış ve huzur içerisinde haklı taleplerin özgürce haykırıldığı, bu taleplerin muhataplarınca dinlendiği ve sorunlara çözüm bulunduğu bir ortamda geçmesi en büyük temennimizdir.
Bu nedenle MAZLUMDER OLARAK; Yaşanılabilir bir ücret politikasının benimsendiği, çalışma koşullarının insan onuruna yakışır bir düzeye taşındığı, emek sömürüsünün son bulduğu 1 MAYIS OLMASI DİLEĞİYLE, bu kapsamda yapılacak tüm barışçıl ve demokratik hak taleplerinin engellenmediği ve bu taleplerin biran önce karşılanarak kutlandığı 1 MAYIS olması temennisi tekrar dile getirmekteyiz.
MAZLUMDER DİYARBAKIR ŞUBESİ