Suudi Arabistan Krallığı Türkiye Büyükelçisine Açık Mektup

Sayın :  Adel Siraj MERDAD

Suudi Arabistan Krallığı Türkiye Büyükelçisi,

Sayın Büyükelçi,

Arap Baharı’nın özgürlük, eşitlik ve onur talebiyle Arap sokaklarında estiği yıllarda, Suudi Arabistan’ın Katif şehrinde, Arabistan halkının reform talebini dillendirmek maksadıyla yapılan gösterileri organize eden ve 2012 yılında tutuklanan Şii Müslümanların lideri Şeyh Nemr Bakr el Nemr, Suudi Arabistan Yüksek Mahkemesi tarafından idama mahkum edildi. Hüküm, onaylanması için Suudi Arabistan Kıral’ına gönderildi. Söz konusu karar, onanması halinde idam hükmü infaz edilecektir.

Şey Nemr’in idamının infazı, Irak’ın ABD ve İngiltere tarafından 2003’teki işgalinin ardından tüm bölgeye ve dünyanın her yerindeki İslam toplumlarına sıçrayan mezhep kavgalarının derinleşerek devamına sebep olacağı gibi Suudi Arabistan’ın içinde de söz konusu kavganın artarak devamından başka bir işe yaramayacaktır.

MAZLUMDER, Suudi Arabistan yetkililerinden, Şeyh Nemr’in idamının önlenmesini, ve Şeyh Nemr dahil tüm siyasi tutuklu ve hükümlülerin serbest bırakılmasını talep eder.

Saygılarımla,

Ahmet Faruk ÜNSAL

MAZLUMDER Genel Başkanı

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2015-11-05