Şam Seyyide Zeyneb Beldesi’nin Kuu Sudan Mahallesi’ndeki İntihar Saldırılarını Lanetliyoruz !

31 Ocak 2016’da Şam kırsalının güneyinde yer alan Seyyide Zeynep Beldesi’nin Kuu Sudan Mahallesi’nde tamamı sivil insanlarından oluşan kitleyi hedef alan ardı ardına 3 canlı bombalı eylemde 45 kişi hayatını kaybetti 100’ün üzerinde ise yaralı var. Hayatını kaybedenlere rahmet, ailelere başsağlığı yaralılara acil şifalar diliyoruz.

IŞİD tarafından üstlenilen bu kanlı eylemi ve dünyanın başka bölgelerinde bu örgüte taşeronluk yapan diğerlerinin benzer eylemlerini, özellikle Irak’ın ABD tarafından 2003’teki işgalini müteakip bölgeden yayılmaya başlayan ve mezhep farklılıklarını mezhep savaşına dönüştürerek tüm İslam coğrafyasını başta Mekke, Medine ve Kudüs’ün özgürlüğü olmak üzere tüm işgallere, sömürü, fakirlik, geri bırakılmışlık, gelir dağılımı adaletsizliği, diktatöryel tasallut ve soygun altında yaşamaya mahkum olma gibi gerçek sorunlara kafa yormaktan uzaklaştırarak suni gündeme hapsetmek isteyen kirli bir emperyalist savaşın tekrarlanan sahnesi olarak görüyor, lanetliyor ve bölge halklarını uyanık olmaya davet ediyoruz.

Ahmet Faruk ÜNSAL

MAZLUMDER Genel Başkanı