Paris’te Sivillere Dönük Saldırıları Lanetliyoruz!

Fransa’nın başkenti Paris’te eş zamanlı olarak sivilleri hedef alarak yapılan silahlı ve bombalı saldırılarda ilk gelen haberlere göre 160 den fazla sivilin hayatını kaybettiği anlaşılmıştır. Görgü tanıklarına dayandırılan haberlerde bu saldırılarda, uzun namlulu silahlar, patlayıcılar ve intihar eylemcileri kullanıldığı bildirilmektedir. Saldırılarda, şiddetle işi olan tüm örgütlerin kolayca edinebildiği türden mühimmatın ve eylem biçiminin kullanıldığı anlaşılmaktadır. Daha önceden aynı ülkede sivillere dönük benzer saldırıların yaşanmış olması ve Ortadoğu’da yaşanan savaşın etkisi de dikkate alındığında her ne kadar olağan şüpheli konusunda akıllara bilindik örgütleri getirse de an itibarıyla bu saldırıyı üstlenen kimse olmadı.

MAZLUMDER olarak, kim tarafından yapılırsa yapılsın, ister devletlerin sahip olduğu bilinen her türlü savaş araçları kullanılarak, isterse örgütlerin sahip olabildiği savaş araçlarıyla olsun, sivillerin hedef haline getirildiği hiçbir çatışma ve savaş yöntemini kabul edilemez bulduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Ayrıca Paris’teki saldırılar özelinde ve genel olarak, bu tür saldırıları insanlığın ortak birikimi haline gelen Cenevre sözleşmeleriyle tadat edilen savaş hukuku ilkelerine, insanlığın ortak ve kadim barışçıl değerlerine ve tüm dinlerin savaş hukukuna ve ahlakına aykırı bulmakta ve bu saldırıları şiddetle kınadığımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz. Fransa halkına başsağlığı dileriz.

Ahmet Faruk ÜNSAL

MAZLUMDER Genel Başkanı

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2015-11-14
E-posta: info[a]mazlumder.org | Telefon: +90 (0212) 526 2440 | Faks: +90 (0212) 526 2438