İsrail ordusu Gazze'de AA ve Yardımeli Derneği ofisininin bulunduğu binayı vurdu

Anadolu Ajansı’nın ve Yardımeli Derneğinin Gazze’de bulunan büroları, İsrail ordusunun Filistin topraklarına bugün öğleden sonra başlattığı saldırılarda vurulmuştur. Yapılan saldırılarda, 1'i bebek, 1'i hamile kadın olmak üzere 7 Filistinlinin yaşamını yitirdiği ve en az 12 kişinin yaralandığı öğrenilmiştir.

Yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara şifalar diler; Anadolu Ajansı ve Yardımeli Derneği görevlilerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.

Gazze şeridine dönük olarak başlatılan saldırı silsilesinin ilk ayağında Filistin konusunda duyarlı olan Türkiye’nin haber alma kaynağının vurulmasını basın özgürlüğü ve bilgilenme hakkı açısından; yardımları dağıtan derneğin hedef alınmasını ise insani yardımın dokunulmazlığı bakımından manidar buluyoruz. Yetkilileri, İsrail’in saldırılarına devam edebileceği ve gerçekleştirdiği insan hakları ihlallerinin üstünü örtme çabasında olabileceği konusunda uyarıyoruz.

Bu vesile ile İsrail’in bebekleri, kadınları, yardım kuruluşlarını ve basını hedef alan menfur saldırılarını kınıyor, abluka ve işgal politikasına son verilmesi için gerekli somut tedbirlerin alınması noktasında tüm uluslararası aktörleri çabaya davet ediyoruz.

MAZLUMDER

#Mazlumder