Terör ve mücadele

ANKARA, 04 Haziran 1998

MAZLUMDER Genel Başkanı Yılmaz Ensaroğlu, dün yaşanan terör olayları ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamayı yapmıştır:

"Terör eylemlerini mücadele biçimi olarak benimsemiş birtakım örgütler, ülkemizin çeşitli yerlerinde gerçekleştirdikleri eylemlerle 10 vatandaşımızın ölümüne, 13 kişinin de yaralanmasına yol açtılar.

Ülkemiz uzun yıllardır çeşitli terör olayları ile sarsılmakta, herkes, her an için herhangi bir terör eyleminde yaşamını yitirme korku ve endişesi içerisinde bulunmaktadır. Oysa tarih boyunca dünyanın hiçbir yerinde, şiddetin, terörün sorunların çözümlenmesi için bir yol olduğu görülmemiştir.

Şiddet, şiddeti doğurmakta; olan ülkemize, insanımıza olmaktadır. MAZLUMDER olarak biz, bugüne kadar sürekli terörün, şiddetin her türlüsünün karşısında olduk ve kınadık. Dün gerek İstanbul'da, gerekse Tunceli'de yaşanan olayları da kınıyoruz; faillerinin bir an önce yakalanıp cezalandırılmalarını istiyoruz.

Terörle mücadele kuşkusuz sürdürülecektir. Ancak bu mücadelenin de bir hukuku vardır. Terörün sona erdirilmesinin asıl yolu ise, toplumsal taleplerin meşru yollarla dile getirilmesinin ve insanların, haklarını özgürce kullanmalarının yollarını açık tutmaktan geçmektedir. İnsan haklarının kısıtlanması ve güvenlik güçlerinin görevlerini yerine getirmede hukukdışı uygulamalara yeltenmeleri, terörü azdırmaktan başka bir işe yaramamaktadır. Hala sona erdiremediğimiz 15 yıllık süreç bile, bunun sayısız örnekleriyle doludur.

Bu tür insanlık dışı olayların hayli azaldığı bir dönemde meydana gelen bu son olaylar, terörle mücadelede daha katedilmesi gereken uzunca bir yolun olduğunu göstermektedir. Artık terörün sona ermesi için atılması gereken köklü adımlar atılmalı ve insanımız bu korkulu yaşantıdan kurtarılmalıdır."

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 1998-06-04