Mursi’nin Şahsında Sehpaya Çıkarılmak İstenen Arap Halklarının Özgürlük Talebi ve Filistin Direnişidir!

Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi’nin 3 Temmuz 2013’de Batılı devletler, Suudi ve İsrail tarafından desteklenen askeri bir darbeyle devrilmesini müteakip kendi iradesine sahip çıkan barışçı protestocuların binlercesinin katledildiği, İslam Dünyası’nın en kadim sivil direniş hareketi İhvan’ın yasaklandığı ve Gazze’nin tek soluk borusu Refah sınır kapısının kapatıldığı bir süreç yaşandı. Böylelikle ekmek, onur ve hürriyet talebiyle hareketlenen ve sonrasında birçok Arap sokağına sıçrayan Arap Baharı’nın ana rahmi Mısır, tüm ezilmiş halklara ilham veren özgürlük talebinin bedelini ödemeye mecbur bırakıldı.

Şimdilerde Mısır Adalet Bakanlığı, Muhammed Mursi ve 106 arkadaşı hakkında verilen idam kararını onaylaması için Mısır Müftülüğüne gönderdi. Seçilmiş ilk ve tek Cumhurbaşkanı’nın devrilmesi de, partisinin kapatılması da, barışçıl protesto hakkını kullanan taraftarlarının katledilmesi de ve tüm olanların demokrasi ve insan hakları üzerinden itibar pazarlayan Batılı devletler tarafından sessizlikle onaylanması da kabul edilebilir değildir.

Mısır devletini bir an önce bu tiyatrodan vazgeçmeye, Mursi’yi serbest bırakmaya, partisini tekrar açmaya, sivil siyasetin önünü açmaya , Refah kapısını açmaya ve Filistin meşru direniş hareketi Hamas üzerinde kurduğu Siyonist baskıya son vermeye davet ediyoruz. Başta BM ve demokrasi pazarlamacısı ikiyüzlü Batılı devletler, Suudiler ve işbirlikçisi despot Arap emirlikleri bilmelidirler ki infazların gerçekleşmesi tüm Dünya’yı içinden çıkılmaz bir kaosa ve şiddete savurur; onun için darbeci dostları Sisi’yi tüm Dünya’yı nereye sürüklediği konusunda ikaz etmelidirler. İslam İşbirliği Teşkilatı Mısır yönetimi üzerinde siyasi ve ekonomik ambargo dahil her türlü ikna imkanlarını kullanmalıdır. Türkiye, üyesi bulunduğu Batılı kurumlar eliyle Mısır üzerinde baskı kurmalıdır. İsrail dostu ve İhvan düşmanı Suud ve Mısır tarafından yürütülen Yemen operasyonlarına vereceğini ilan ettiği desteği geri çekmeli ve bu suç şebekesi ve katil sürüsüyle beraber görüntü vermek ayıbından kendini kurtarmalıdır.

Ahmet Faruk ÜNSAL

MAZLUMDER GENEL BAŞKANI