Mazlumder in siyasi partilerle ilişkisi ile ilgili Vatan Gazetesinde yayınlanan bir haber

Ankara, 11 Ekim 2002

MAZLUMDER Genel Başkanı Yılmaz Ensaroğlu, MAZLUMDER'in siyasi partilerle ilişkisi ile ilgili VATAN Gazetesinde yayınlanan bir haber üzerine aşağıdaki açıklamayı yapmıştır:

"VATAN Gazetesinin 6 Ekim 2002 Pazar günlü nüshasının "Gündem" sayfasında "Cemaatler 3 Kasım'da Hangi Partilere Oy Verecek" başlıklı tam sayfa haberde "MAZLUMDER Milli Görüş çizgisindeki partilerle Kürt Sorunu ve İnsan Hakları konusunda görüş ayrılığına düştü, şimdi AKP'ye eğilimli" şeklinde bir haber yayınlanmıştır.

MAZLUMDER hükümetlerden, siyasi partilerden, grup, örgüt ve cemaatlerden bağımsız olarak kurulmuş ve bu özelliğini bugüne kadar da özenle korumuştur. Çalışmalarını tüm siyasi partilere eşit uzaklıkta durarak sürdüren MAZLUMDER'in, bugün de, 3 Kasım seçimlerine yönelik olarak da herhangi bir partiye özel yakınlığı ya da uzaklığı bulunmamaktadır.

MAZLUMDER, tüm insan hakları ihlallerini izlediği gibi seçim sürecini de insan hakları açısından yakından takip etmektedir. Recep Tayyip Erdoğan, Necmettin Erbakan, Murat Bozlak ve Akın Birdal ile büyük çoğunluğu DEHAP listelerinde yer alan adayların adaylıklarının iptalini ve özellikle Güneydoğu'da DEHAP'a oy verilmemesini amaçlayan baskıları aynı anda kınamıştır. Bundan sonra da seçimlerin meşruluğunu gölgeleyebilecek düzenleme ve uygulamalara ayrımsız bir biçimde karşı çıkacaktır.

MAZLUMDER, siyasi partileri, halkın yönetime katılma hakkını kullanmasının en önemli araçları olarak görmekte ve partiler karşısındaki tutumunu, partilerin insan hakları politikaları temelinde belirlemektedir. Doğal olarak 4 Kasım'dan sonra ülkede hükümeti kuracak parti ya da partilerin uygulamalarını da insan hakları açısından değerlendirecektir. Çünkü MAZLUMDER için önemli olan; insan haklarının her yerde, her zaman ve herkes için tam güvence altına alınması ve korunmasıdır. MAZLUMDER, Türkiye'de bunu sağlayacak her partiye destek vermeye, bunu önleyecek veya zorlaştıracak her partiye de bir an duraksamadan karşı çıkmaya kararlıdır."

BASIN BÜROSU

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2002-10-11
Adres: Molla Gürani Mah. Şehit Pilot Mahmut Nedim Sk. No: 5 Kat: 5 Fatih / İSTANBUL (Aksaray Metro Durağı B Kapısı Karşısı)
E-posta: istanbul[a]mazlumder.org | Telefon: +90 (0212) 526 2440 | Faks: +90 (0212) 526 2441