İsralin saldırıları,terör

Ankara, 25 Temmuz 2002

MAZLUMDER Genel Başkanı Yılmaz Ensaroğlu, İsrail saldırıları ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamayı yapmıştır :

"İsrail, kuruluşundan beri sürdürdüğü hukuk tanımazlığı, kendisi gibi hukuk tanımayan ABD yönetiminden aldığı destekle sürdürmektedir. İsrail, ABD dayatmalarıyla elde ettiği cezasızlık sayesinde, katliamlarını daha bir pervasızca sürdürmektedir.

Dün Gazze Şeridi'nde yeni bir örneğine daha tanık olduğumuz ve çoğunluğunu sivil ve çocukların oluşturduğu katliamda 15 kişi yaşamını yitirdi ve İsrail Başbakanı Şaron, bu katliamı "İsrail ordusunun en büyük başarılarından biri" olarak niteledi.

Terörün ve teröristin de, savaş hukukunun da, güçlüler tarafından belirlenip tanımlandığı ve adalet, erdem, ahlak gibi kavramların tamamen terk edildiği dünya, bu katliamı da sadece seyrediyor veya üzüntü ve taziye demeçleriyle geçiştiriyor. Oysa bu, duyarsızlıktır, utanmazlıktır ve hiçbir şey yapmadan beklemek suça ortak olmaktır.

ABD ve İsrail başta olmak üzere bazı ülkelerin Uluslar arası Ceza Mahkemesi'ne neden karşı çıktıklarını umuyoruz ki herkes şimdi daha iyi anlamaktadır.

MAZLUMDER olarak, zulmün sonsuza dek egemenliğini sürdüremeyeceğine, gücünü koruyamayacağına yürekten inanıyoruz. Tüm teröristleri bir kez daha nefretle kınıyor, insanlık onurunu kaybetmemiş herkese sabırlar dilerken daha çok duyarlılık bekliyoruz."

BASIN BÜROSU

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2002-07-25
Adres: Molla Gürani Mah. Şehit Pilot Mahmut Nedim Sk. No: 5 Kat: 5 Fatih / İSTANBUL (Aksaray Metro Durağı B Kapısı Karşısı)
E-posta: istanbul[a]mazlumder.org | Telefon: +90 (0212) 526 2440 | Faks: +90 (0212) 526 2441